Σκηνοθεσία Έρνστ Λούμπιτς
Σενάριο Hanns Kräly, Ernst Lubitsch
Πρωταγωνιστούν Henny Porten, Emil Jannings και Jakob Tiedtke
Φωτογραφία Theodor Sparkuhl
Παραγωγή Messters Projektion GmbH, Γερμανία

“Οι κόρες του Kohlhiesel” του Έρνστ Λούμπιτς 08/11 με Συνοδεία Ζωντανής Μουσικής στο STUDIO

Σας καλούμε αυτήν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 20:00 σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Το αριστούργημα του 1920 “Οι κόρες του Kohlhiesel” του Έρνστ Λούμπιτς, συνοδεία ζωντανής μουσικής από δύο καταξιωμένους μουσικούς που θα σας ταξιδέψουν ηχητικά μέσα στις εικόνες και θα σας κάνουν να δείτε την ταινία με άλλη οπτική.

Με το βιολί και το πιάνο να “ζωγραφίζουν”, να δίνουν πινελιές και χρώματα στις εντάσεις της ταινίας, η εικόνα και ο ήχος παντρεύονται μοναδικά, σε μία σύντμηση του παλαιού με το νέο, δημιουργώντας ένα νέο μοτίβο.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΣΤ ΛΟΥΜΠΙΤΣ

Ερμηνεύουν: Γιώργος Τζέκι Σουλκούκης (βιολί), Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο)

Τρίτη 08/11/2022 στις 20.00

Γενική είσοδος 7 ευρώ

διάρκεια: 60 λεπτά

Το ημέρωμα της στρίγγλας αλά ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!

Η ταινία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι μια σκέτη απόλαυση.

Οι Κόρες του Kohlhiesel (1920)

Ο κ. Kohlhiesel έχει δύο παντρεμένες κόρες. H μικρότερη είναι όμορφη και γλυκός χαρακτήρας, η μεγαλύτερη είναι ακριβώς το αντίθετο. Η μικρότερη επιθυμεί να παντρευτεί το αγόρι που αγαπά, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί πρώτα πρέπει να παντρευτεί η μεγαλύτερη κόρη. Το πρόβλημα είναι να βρεις έναν άντρα αρκετά τρελό για να παντρευτεί μια τόσο δύσκολη γυναίκα. Αυτή είναι ίσως η πιο αστεία βωβή ταινία του Λούμπιτς, μια φαρδιά φαρσοκωμωδία που παίζεται στις όμορφες χιονισμένες Βαυαρικές Άλπεις. Η Henny Porten είναι εξαιρετική και λαμβάνει εξαιρετική υποστήριξη από τον Emil Jannings και τον Gustav von Wangenheim ως δύο μνηστήρες και τον Jakob Tiedtke ως τον πολύπαθο πατέρα.