Σκηνοθεσία Charlie Chaplin
Σενάριο Charlie Chaplin
Πρωταγωνιστούν Charlie Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance
Φωτογραφία R. H. Totheroh
Παραγωγή  Charles Chaplin Productions

“The Kid” του Τσάρλι Τσάπλιν 01/11 με Συνοδεία Ζωντανής Μουσικής στο STUDIO

Σας καλούμε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 20:00 σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Το αριστούργημα του 1921 “The Kid” του Τσάρλι Τσάπλιν, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τρεις αριστουργηματικούς μουσικούς που θα σας ταξιδέψουν ηχητικά μέσα στις εικόνες και θα σας κάνουν να δείτε την ταινία με άλλη οπτική.

Με το βιολί και το πιάνο να “ζωγραφίζουν” με τη συνεργασία κρουστών ήχων να δίνουν πινελιές και χρώματα στις εντάσεις της ταινίας, η εικόνα και ο ήχος παντρεύονται μοναδικά, σε μία σύντμηση του παλαιού με το νέο, δημιουργώντας ένα νέο μοτίβο.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ

Ερμηνεύουν: Ζήσιμος Σουλκούκης (Βιολί), Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο),

Γιάννης Μαλλιαρουδάκης (κρουστά)

Τρίτη 01/11/2022 στις 20.00

Γενική είσοδος 7 ευρώ

διάρκεια: 68 λεπτά

Μια βουβή, συναισθηματική κωμωδία του πρώιμου κινηματογράφου,

από τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Η πρώτη δική του ταινία με μήκος μεγαλύτερο της ώρας.

Η πιο συγκινητική ταινία του Δημιουργού.

The Kid (Το Χαμίνι) (1921)

Η ταινία ξεκινά με το μότο: «Μια κωμωδία με ένα χαμόγελο, και ίσως και μ’ ένα δάκρυ» και αυτό συνοψίζει το ύφος της ταινίας η οποία είναι κωμωδία, επενδυμένη με τα απαραίτητα γκαγκ εκείνου του καιρού, όμως και με συναισθηματικές καταστάσεις καθώς στο κέντρο βρίσκεται η φτώχεια και η αγάπη για ένα μικρό παιδί. Ο Τσάπλιν βρίσκει μια δυνατή συνταγή και χτίζει έξυπνα μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση. Η ταινία διατηρεί πολλά στοιχεία

από την προσωπική ζωή του Τσάπλιν. Ο χαμός του παιδιού του, το διαζύγιο του και τα φτωχικά του χρόνια παρουσιάζονται στο φιλμ. Tον μικρό Τζάκι Κούγκαν (Jackie Coogan) τον ανακάλυψε σε ένα μιούζικ χολ, όπου εμφανίζονταν ένας γνωστός του χορευτής. Μόλις ο χορευτής τελείωσε, του σύστησε τον μικρό του γιό. Ο μεγάλος ηθοποιός εντυπωσιάστηκε με το απαράμιλλο ταλέντο του μικρού και τον πήρε στην ταινία. Επίσης, «το χαμίνι» είναι εμφανώς επηρεασμένο από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του ηθοποιού. Το δωμάτιο στο οποίο μένει ο αλητάκος με το παιδάκι μοιάζει με εκείνο που έμενε με τη μητέρα του.