Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρεμιέρα της Θεατρικής Σκηνής Δήμου Αβδελιώδη  στο STUDIO new star art cinema Το Σάββατο 21/10. Η θεατρική σκηνή άνοιξε  με την παράσταση “Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη” με τον GIlles Decorve. Περισσότεροι από 600 θεατές σε μία sold-out  παράσταση αποθέωσαν τον δημιουργό και τον ερμηνευτή και παρακολούθησαν την παράσταση με απόλυτη αφοσίωση. Η παράσταση ερμηνευμένη στα αρχαία  ελληνικά, σε διδασκαλία εκφοράς αρχαίου κειμένου του Δήμου Αβδελιώδη με αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους, προσέλκυσε το ελληνικό κοινό, μιας και μέσα από αυτή αποδίδεται το μοναδικό στην ιστορία τού πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα,
Ο Gilles Decorve, στο ρόλο του Σωκράτη, ήρθε ειδικά και  μονό γι’ αυτή την  παράσταση από την Ελβετία. Ο ελληνιστής Ελβετός, διατελεί Καθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Έχει μελετήσει ενδελεχώς την αρχαία και την σύγχρονη ελληνική γλώσσα κι έχει μεταφράσει στα γαλλικά κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς.

Από τον Ιανουάριο του 2024 προγραμματίζονται οι επόμενες παραστάσεις της “Αναπαράστασης της Δίκης του Σωκράτη”.

Ο Δήμος Αβδελιώδης χαιρετίζοντας τους καλεσμένους εξέφρασε την ικανοποίησή του που ιδρύεται Θεατρική Σκηνή με το όνομα του στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new star art cinema, κι ανακοίνωσε ότι στο νέο του σπίτι θα ανέβουν τα θεατρικά έργα που ήδη έχει σκηνοθετήσει, αλλά και νέες παραγωγές που προετοιμάζονται. Η αρχή γίνεται το Δεκέμβρη με “Τη Γυναίκα της Ζάκυθος”  για το κοινό και με τις “Ικέτιδες” για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Δεκάδες άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών παρευρέθησαν και συζήτησαν μετά την παράσταση, με τον δημιουργό και τον ερμηνευτή. Στα πλαίσια την πρωτοβουλίας του STUDIO new star art cinema  να δώσει ονόματα μεγάλων δημιουργών σε κάθε κάθισμά του κινηματογράφου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Studio, Βελισσάριος Κοσσυβάκης παρέδωσε στον Δήμο Αβδελιώδη, το τιμητικό αναμνηστικό δίπλωμα με τη θέση που θα κοσμεί με το όνομα του για πάντα το STUDIO.
Για όποια άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210-8640054 & 6932479731 & newstarcine@gmail.com – newstarcineinfo@gmail.com